VCA Check App

Met de VCA Check App digitaliseren we het huidige VCA-proces, waardoor er een aantal stappen uit dit proces worden gehaald.

De app is ontwikkeld om twee belangrijke redenen:
We willen werknemers bewuster maken op verantwoord werken, om zo de kans op ongelukken te verkleinen.
Door het digitaliseren van de verplichte veiligheidsprotocollen (VGWM, TRA en LMRA) versimpelen we het proces om te voldoen aan de VCA-vereisten.

De voordelen van de app:
Hoger bewustzijn van verantwoord werken: verkleinen van risico’s op arbeidsongevallen;
Besparen van tijd, geld en milieu: alles digitaal, geen papier;
Geen fysiek contact tussen werknemers: geen kans op verspreiding bacteriën en virussen, verhogen van de gezondheid door werken op afstand;
Naast Nederlands in meerdere talen te gebruiken, zoals Engels, Pools, Turks en Arabisch;
Voldoen aan VCA-vereisten: voorkom boetes van Inspectie SZW.

Blijven door ontwikkelen
De app is altijd in ontwikkeling. Door onder andere jouw input kunnen we de app continue verbeteren en verder ontwikkelen. Zo maken we stap voor stap met hulp van de gebruiker de app compleet VCA-proof.

Geen papierwerk meer, alles digitaal

Als ondernemer, HR-, safety- of riskmanager, ben jij eindverantwoordelijk voor de veiligheid op de werkplek. Daarom moeten er (dagelijks) per project verplicht door werknemers veiligheidschecklijsten (zoals LMRA, TRA en VGWM) ingevuld worden.

Dit is een boel papierwerk, wat veel tijd kost en tot onduidelijkheden kan leiden. Met alle risico’s van dien. De VCA Check App helpt je dit voorkomen, met als doel: werknemers bewuster laten worden van verantwoord werken om zo de risico’s op gevaren op de werkplek te verkleinen, en tegelijk voldoen aan de VCA-vereisten.

De werkgever of leidinggevende krijgt de mogelijkheid om, via computer of laptop, per werknemer een profiel te creëren en projecten en de daarbij behorende veiligheidschecklijsten aan te maken.

Werknemers loggen op de werkplek in op de app, kiezen een project en vullen de vragen van de checklijsten in. Na afronding van iedere vragenlijst, ontvangt de werkgever of leidinggevende automatisch per werknemer de betreffende vragenlijst in de mail.

Extra functionaliteiten

Behalve het digitaal invullen van veiligheidschecklijsten biedt de VCA Check App meer functionaliteiten. Een ongeluk is helaas nooit 100% uit te sluiten. Mocht er toch een (bijna) incident plaatsvinden, dan kan dit via de app gemeld worden, door het uploaden van foto’s, een omschrijving en de locatie. De werkgever of leidinggevende ontvangt dit automatisch in de mail.

De Symbolenzoeker maakt het mogelijk om snel de betekenis van symbolen te achterhalen. Bij een noodsituatie volgt de gebruiker van de app een stappenplan, zodat hij of zij weet hoe op de juiste manier te moeten handelen. De app geeft ook een uitgebreide beschrijving van de veiligheidsregels die gelden bij onder andere werkzaamheden als werken op hoogte, besloten ruimten en chemicaliën.

Abonnementskosten

De VCA Check App is te verkrijgen in de pakketten Totaal en Maatwerk. Je onderneming of bedrijf kan al voor €7,- per persoon per maand gebruik maken van de VCA Check App. Dus, voor €84,- per jaar bespaar je jezelf een hoop tijd en geld! Wil je extra functionaliteiten toevoegen, dan kan dat. Hiervoor gelden wel extra ontwikkelingskosten. We spreken samen je wensen en ideeën door, waarna we een offerte op maat zullen opmaken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Totaalpakket

€7 per gebruiker per maand

  • Software uitleg
  • App gestyled in je bedrijfskleuren
  • 10% korting op het totaalbedrag van onze cursus BHV en VCA

Maatwerkpakket

Prijs in overleg

  • Geheel afgestemd op je eigen bedrijfswerkzaamheden
  • Software uitleg
  • 15% korting op het totaalbedrag van onze cursus BHV en VCA

30 dagen gratis proefperiode

Vraag een 30 dagen gratis proefperiode aan.

Minimum 4 characters